Mindfulnesstraining

 

mindfulness-1Wat is het?

 Mindfulness betekent je aandacht doelbewust richten op je ervaring van dit moment, zonder hierover te oordelen. Het gaat over een manier van leven waarbij je opener en bewuster in het leven staat. Jon Kabat-Zin, de grondlegger van Mindfulness, omschrijft dit als gerichte aandacht geven, in het hier en nu.

 Niet vanuit automatische patronen reageren, maar leren meer bewust met situaties om te gaan. Op deze manier leer je anders met problemen, stress, pijn en verdriet om te gaan. Normaal gesproken reageert men met (automatisch) verzet op vervelende gevoelens, bij mindfulness proberen we er op een accepterende, niet oordelende manier bij stil te staan. Mindfulness werkt dan ook stress-reducerend.

Voor wie?

Mindfulness is geschikt voor:

  • Mensen die bewuster in het dagelijks leven willen staan.

  • Mensen die meer in het moment van nu willen leven.

  • Bij stressklachten, spanning, het gevoel geleefd te worden, burn-out, vermoeidheid, slaapproblemen, angstklachten of depressieve klachten, overmatig piekeren.

  • Bij lichamelijke klachten zoals o.a. chronische pijnen.

  • Als u wilt leren mediteren.

Praktische informatie

Het is een wekelijkse training van 8 bijeenkomsten.
Iedere bijeenkomst duurt 2 tot 2,5 uur. Tijdens de bijeenkomsten wordt gewerkt met geleide meditaties, lichaamsoefeningen en cognitieve technieken. Naast de bijeenkomsten, krijgt u iedere week huiswerk mee naar huis. Dit zal elke dag een half uur tot een uur in beslag nemen. Het huiswerk is een belangrijk onderdeel van de training. Het doorbreken van een gewoonte kost tijd en aandacht.

Kosten

De kosten voor deze training bedragen € 290,00 / p.p. all incl.

Aanmelden

Wij hopen bij voldoende aanmeldingen in mei opnieuw een training te kunnen aanbieden. De eerste training zal plaatsvinden op dinsdag 6 mei. Vervolgens dan gedurende 7 (zeven) weken op dinsdagavond van 19.00 uur tot 21.30 uur. De laatste training zal dan zijn op dinsdag 8 juli 2014.

Aanmelden kan op telefoonnummer: 043-6011671

Locatie voor deze training:
Broekhem 8, 6301 HH, Valkenburg a/d Geul